Volba velikosti pánve wok bude vycházet především z toho, v jakém množství budete jídlo připravovat. Ačkoli lze jídlo, připravené ve woku samozřejmě i ohřívat , nejlépe chutná vždy nejlépe čerstvé, hned po uvaření. Takže berme v potaz, zda budeme připravovat jídlo jen pro sebe, pro dvě, tři nebo více osob a podle toho vybírejme vhodnou wok-pánev. Většinou postačí pánev o průměru 30 cm, kterou lze považovat za univerzální velikost, pro početnější společnost využijeme i pánve s průměrem 32 centimetrů. Díky vysokým okrajům je objem wok pánve velký, při vaření by ale neměl objem surovin dosahovat víc než do dvou třetin pánve.
U materiálu je volba jasná
Vždy bychom měli preferovat litinové pánve, které se snadno prohřejí a umožňují nejkvalitnější přípravu jídla. Příkladem takových pánví jsou švédské přírodní litinové wok-pánve Skeppshult, které mají dlouholetou tradici a mezi amatérskými i profesionálními kuchaři si získaly to nejlepší jméno. Díky vyšší hmotnosti se v nich snadno „protřepávají“ suroviny a protože mají robustní dřevěnou rukojeť, velmi dobře se drží. Údržba pánví z čisté litiny je snadná, postačí teplá voda a jemný kartáček nebo houba, jen se musíme bezpodmínečně vyhnout použití jakékoli chemie.
Poklička je zajímavý doplněk
Na pánvích typu wok se většinou pokličky nepoužívají, ale pokud ji máme k dispozici, výrazně můžeme rozšířit možnosti přípravy potravin. Pokud totiž chceme ve woku (byť jen krátkodobě) vařit nebo dusit, může být právě poklička velmi praktickou pomůckou. Rychlým podlitím totiž můžeme získat velké množství páry a dosáhnete tak snadno chvilkového efektu dušení. Při práci na plynovém hořáku je výhodou i okamžitá odezva, litina se totiž prohřívá prakticky okamžitě a proto je třeba při výrazném zesílení plamene pohotově míchat a přehazovat suroviny, aby nedošlo k jejich přehřátí. Například nudle podle tradičních asijských receptů nepřipravíte v jiném nádobí zdaleka tak dobré a křupavé, jako právě v litinovém woku.