Jak vybrat pánev WOK?

Chcete si koupit pánev WOK?

Před pořízením zvažte následující faktory:

  • Materiál

V dnešní době komerce zasáhla i do tradiční pánve wok a proto ji lze vidět ze všemožných materiálů. Věřte ale, že nejlepším materiálem pro wok je ocel anebo litina. Materiál by měl být přírodní, bez chemicky upraveného povrchu a tedy i zdravotně nezávadný. Rychlý rozvod tepla a nepřilnavost se u WOKu berou jako základní vlastnosti. Jako jeden z mála materiálů, který tyto podmínky splňuje je přírodní litina Skeppshult.

  • Typ ohřevu

Určitě se nedá říci, že všechny woky fungují na všech typech ohřevů, opravdu kvalitní výrobky však ano (např. litinová pánev WOK Skeppshult). A jelikož je pánev wok dlouhodobá záležitost, přemýšlejte při výběru nejen nad současným typem ohřevu, ale i nad budoucím.

  • Velikost

U WOK pánve rozlišujeme 3 základní velikosti:

* vnější horní průměr – pro rodinu je ideální průměr je 26 – 30 cm

* čistá hloubka

* vnější průměr dosedací plochy spodku dna

  • Dno pánve

Dno by mělo být cca 6 mm silné a mělo by být vyduté. V zahřátém stavu pánev „pracuje“ a pokud její dno není vyduté již z výroby, učiní tak přímo na ohřevné desce a pánev ztrácí stabilitu. Dojde ke zhoršení proudění tepla i ke zhoršení manipulace s pánví.

US